dimecres, 20 de febrer del 2013

Granollers (1)


Contacto amb l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral i Antigas, que no sap si en Josep Pont i Antigas pot ser parent seu. Em dirigeix a la Tuni Jordana i Antigas, llibretera jubilada de la llibreria La Gralla, i cosina de la seva mare, perquè pensa que pot saber-ne alguna cosa. La resposta, via facebook, és ben emotiva:

20 / febrer / 2013 12:35
Facebook Hola, En <Josep Pont Antigas era cosí meu. Ells vivien als Hostalets de Balenyà. A Mauthausen hi van anar dos germans, Un va morir allà i l'altre va tornar, però ja molt malalt. Primer el van portar a la Presó Model i després a l'Hospital Clínic on va morir. El seu pare era jutge de Pau als Hostalets i quan va acabar la guerra van anar a casa seva i el van matar allà mateix davant de tota la família. Una història molt trista Salut TUNI

Després li comenta al meu pare diverses qüestions: Que la seva mare eren catorze germans, i per això ella es portava més de 30 anys de diferència amb el seu cosí. Que probablement varen néixer a Granollers, però de ben petits ja es devien instal·lar als Hostalets de Balenyà. I que encara hi ha parents directes vius, responsables de l’empresa d’embotits J.Pont.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada